Laktosintolerant – specialkassar

Att vara laktosintolerant är väldigt vanligt världen över. Att vara laktosintolerant innebär att du inte tål produkter med laktos, exempelvis mjölk och produkter med mjölksocker. Eftersom allergin är väldigt vanlig finns det alternativ till nästan alla mjölkprodukter. Om du är intresserad av att testa att beställa hem färdiga matkassar, finns det bra alternativ även för dig som är laktosintolerant. Många stora matbutiker erbjuder sina färdiga matkassar, exempelvis ICA, Citygross och MatHem. I dessa specialkassar kan du som är laktosintolerant alltså få massor av goda ingredienser till smaskiga recept. Istället för mjölkprodukter har alla produkter ersatts med laktosfria alternativ.

Förutom kassar utformade för dig som är laktosintolerant finns även specialkassar för glutenintoleranta och för dig som följer en LCHF-diet. Om du är vegetarian finns även vegetariska alternativ att välja på. I specialkassar som är nyttigare kan du laga goda recept som är låga i kalorier och liknande. Hitta en kasse so passar just dina ändamål genom att fundera på vad som är viktigast för dig och din familj. Hos vissa företag kan du även sätta ihop din alldeles egen matkasse. Då får du i och för sig lägga lite tid på planering, men eftersom du slipper åka och handla själv, sparar du ändå in mycket tid.

Bra alternativ för dig som är laktosintolerant

Eftersom många av oss har våra egna favoritmärken när det kommer till mat, kanske du är tveksam till att köpa färdiga matkassar. Dock har många av matkasseföretagen alternativet av att som kund får välja och byta ut produkter. Hos MatHem kan du till exempel välja just det märke på pasta som du föredrar och så vidare. Detta är såklart ett stort plus eftersom du alltid får det du vill ha, även om du inte handlar själv. Om du är laktosintolerant kanske du har några favoritmärken på yoghurt och mjölk, då är det bra att du får välja själv.

Laktosintolerant är det allt fler som blir